Misafir sofralarına çok yakışacak renkli ve besleyici salata mı o? 🤩 Hem ana öğün hem de et yemeklerinin yanına salata olarak servis edebilirsiniz 👇🏻
Malzemeler:
1 sb kinoa
1 sb nar, ayıklanmış
2 küçük boy portakal, dilimlenmiş
1 kase dereotu&maydanoz, ince kıyılmış
-Sos için:
Zyağı, limon suyu, tuz
Kinoayı haşlamak için, 1 sb kinoa ile 2 sb suyu tencereye koyup kaynattıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde 10-15 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra 5 dakika dinlendirin ve çatal yardımıyla karıştırarak tanelerini havalandırın. Geniş bir kasede malzemeler ve sosu kavuşturun. Servis için 1 kase salata üzerine 2-3 dilim yağsız tavada ısıtılmış hellim peyniri ekleyerek ana öğün yapabilir veya et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz nefiss oluyor 🫶🏻